Build4Me

Build4Me

Ongetwijfeld heb je 1001 vragen over hoe je nu precies zo’n (ver)bouwproject opstart en aanpakt. (Ver)bouwen doe je dan ook niet elke dag, dus het is logisch dat je met al deze vragen zit. Ben je op zoek naar iemand die jouw vragen kan beantwoorden en je het juiste advies kan geven wanneer jij het nodig hebt? Dan zit je goed bij het Build4Me pakket!

Het (ver)bouwen van een woning is één van de grootste investeringen in je leven. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en je te omringen met de juiste mensen. We begrijpen dat (ver)bouwen een complex proces kan zijn en dat er veel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Daarom nemen we graag de tijd om naar jouw wensen en behoeften te luisteren en deze om te zetten in een concreet plan van aanpak.

Met Build4Me hoef je je geen zorgen te maken over het managen van bouwprojecten, want wij zijn er voor jou.

We zorgen er daarnaast ook voor dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends in de bouwsector, zodat we jou het beste advies kunnen bieden.

We helpen je op weg met een goede voorbereiding en staan aan je zijde tijdens de eerste maanden van je bouw of verbouwing. Aan het einde van dit traject, ben jij klaar om je project volledig zelf te beheren.

Zowel beschikbaar voor nieuwbouw als voor renovatie.

❗Let op! Plaatsen zijn beperkt dus claim tijdig je plekje!

image

Hoe gaan we te werk?

Vertel ons alles over je project

Een (ver)bouwproject is een grote onderneming. Het kan maanden of zelfs jaren duren. Daarom is het belangrijk om een goede basis te leggen.

Tijdens dit gesprek willen we graag meer over jou en je project te weten komen. We nemen de tijd om te luisteren naar je verwachtingen en noden, zowel op korte als lange termijn, zo kunnen we ons beter inleven in jouw verhaal.

We bespreken daarnaast ook hoe jullie het verloop zien en welk budget jullie beschikbaar hebben voor de uit te voeren werken. Wil je in fases werken of focussen op energiezuinigheid, ook daarover gaan we in gesprek.

Heb je niet meteen antwoorden op al deze vragen, ook dan zijn we er voor jou en denken we proactief mee na over je plannen, in overeenstemming met je budget.

Ga je verbouwen, dan komen we graag ter plaatse om de woning grondig te bestuderen. Ga je bouwen, dan ben je ook bij ons welkom.

Budget op maat

Na dat we al je wensen en noden kennen, gaan we aan de slag met het budget. We stellen een volledig budget op, onderverdeeld in categorieën. Dit budget is een eerste aanzet om je een idee te geven hoe haalbaar je project is.

Heb je aangegeven dat je bepaalde zaken graag zelf wil uitvoeren, dan houden we daar ook rekening mee in het (ver)bouwbudget.

Planning

Naast het budget, maken we ook een planning op voor jou. We sommen alle nodige werken op zodat je een duidelijk overzicht hebt en je de volgorde van de werken kent.

Achteraf kan je dan zelf de uitvoeringsdata toevoegen.

Bespreking budget & planning

Van zodra het budget en de planning zijn opgesteld, bespreken we dit samen met jou via een online gesprek. Na dit gesprek heb je een concreet plan van aanpak en ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan met je plannen.

Je krijgt ook toegang tot je persoonlijke (ver)bouwpagina waar je verder mee aan de slag kan. Via deze online pagina kan je je budget en planning onder controle houden, offertes vergelijken en facturen nakijken, en foto’s en documenten toevoegen.

Reken ongeveer 10 werkdagen tussen de fysieke meeting en het online gesprek voor de bespreking van het budget en de planning. De online meeting wordt vastgelegd tijdens de fysieke meeting en is dus afhankelijk van onze en jouw agenda.

Begeleiding & advies

De grote meerwaarde van het Build4Me pakket is dat je er niet alleen voor staat want wij zijn er voor jou wanneer je ons nodig hebt!

Je kreeg van ons reeds een plan van aanpak, maar dat wil niet zeggen dat je geen vragen meer hebt, integendeel. Hiervoor bieden we nog extra begeleiding en advies gedurende 15 uur bij de opstart van je project. Deze kan je vrij inplannen via een online gesprek van een half uur of een uur.

Waar kunnen we jou bij helpen?

 • Feedback op ontwerpplannen Ga je zelf aan de slag met je indeling of laat je dit over aan een architect, wij kijken graag mee naar jouw plannen. Vaak wordt de impact van een ontwerp op het budget en de uitvoering onderschat.
 • Advies rond isoleren en isolatiematerialen Weet je niet hoe je moet isoleren, met welk materiaal en waar isolatie het meeste impact heeft op je EPC? Wij helpen graag met de nodige tips en advies.
 • Hulp bij het onder controle houden van je budget Je budget onder controle houden tijdens je bouw of renovatie, is zeker niet eenvoudig. Je wil namelijk vermijden dat je budget op is, maar je woning nog niet afgewerkt is.
 • Aanpassingen of verdere detaillering van je planning of budget bij wijzigingen Tijdens je bouw of renovatie, kom je vaak onverwachte zaken tegen. Deze kunnen een impact hebben op je budget en/of planning en het is niet altijd duidelijk hoe je dit best aanpakt.
 • Keuzes van (recup)materialen Je wil weten welke materialen er allemaal zijn en welke geschikt zijn voor jou en je woning.
 • Advies rond de financiering van je project Je wenst een woning aan te kopen of te bouwen, hiervoor heb je uiteraard voldoende budget nodig. Krijg je verschillende voorstellen om dit te financieren, wij kijken graag mee naar de, voor jou, beste optie.
 • Doe-het-zelf Je wil zelf aan de slag, maar weet niet welke werken je eventueel zelf kan doen, waar je informatie kan vinden of hoe je precies moet starten.
 • Premies Je wil weten op welke premies je recht hebt of recht kan hebben en hoe je deze kan aanvragen.
 • Energie Investeringen om energie te besparen zijn niet meer weg te denken, maar welke keuze(s) maak je dan precies en hoe weet je of ze je effectief geld en energie besparen?
 • Werken met de juiste partners Ongetwijfeld ga je samenwerken met verschillende partners (aannemers, architect, ingenieur, …), maar hoe vind je deze mensen en hoe weet je of ze geschikt zijn voor jou project?
 • Controle van offertes en facturen Offertes vergelijken is zeker niet eenvoudig, hoe zorg je er voor dat dit wel kan? Facturen die je ontvangt kijk je best altijd grondig na alvorens je gaat betalen, maar hoe doe je dat nu precies?

Zoals je kan zien, kunnen we jou met enorm veel helpen tijdens de opstart van je project. De bedoeling is dat je zelf aan de slag gaat, maar altijd iemand hebt om op terug te vallen met al jouw vragen.

Vermijd de valkuilen aan de start van je project en vermijd zo dat je onnodige kosten en fouten maakt.

Onderaan kan je de beschikbare opstartmomenten per maand terugvinden, claim dus zeker tijdig je plekje zodat de opstart van je project niet op zich laat wachten!

Van zodra je adviesgesprekken opstarten, heb je 6 maanden de tijd om je urenpakket op te gebruiken. Dit kan telkens per uur of per half uur, afhankelijk van hoe uitgebreid je vraag is.

We begrijpen dat je overdag niet altijd beschikbaar bent, dus we zorgen ook voor voldoende momenten op weekavonden en in het weekend die je kan inboeken.

Voor dringende vragen zijn we binnen de 48u beschikbaar, voor andere vragen binnen de 10 werkdagen.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een mailtje!

Wil jij ook goed voorbereid zijn en gebruik maken van onze expertise?

Te boeken vanaf 7 oktober op de BIS Beurs te Gent!

Wil jij er ook bij zijn? Vraag dan hier je gratis ticket aan.

Beschikbare plaatsen voor opstart in;

Oktober 2023 - 3

November 2023 - 6

December 2023 - 4

Januari 2024 - 6

Februari 2024 - 6

Kom langs op de BIS Beurs te Gent en claim jouw plekje voor de opstart van je (ver)bouwproject!

Kan je er niet bij zijn op de BIS Beurs, zet je dan op de wachtlijst! Zo krijg jij als eerste te horen of er nog plaatsen over zijn en krijg jij voorrang (zonder verplichting).

Proud member of

image
image