Bouwen binnen budget Logo - Julie Haubourdin - bouw of verbouw zorgeloos je droomhuis

Wat doen wij

Onze visie

75% Van de mensen die bouwen of verbouwen eindigen boven hun vooropgesteld budget. Het (ver-)bouwproces gaat bij de meeste mensen gepaard met een hoop bouwstress en tijdverlies. Het kan allemaal perfect vermeden worden!

Als bouwpartner volgen wij het volledige bouwproces mee op. Dat kan al van het prille begin, zelfs wanneer je nog niet zeker bent of je wilt bouwen of verbouwen. Bij elke stap begeleiden we onze klanten. We gaan mee op zoek naar de ideale oplossing voor elke vraag en elk probleem. Dankzij onze persoonlijke aanpak, opvolging en tips besparen we onze klanten geld, tijd en stress!

Bekijk hieronder waarbij we jou kunnen helpen

We werken altijd een voorstel op maat uit op basis van jouw noden!

Pick & Choose
Wil je zorgeloos (ver)bouwen, stress en tijd besparen en dat ook nog eens binnen budget, dan zijn wij er voor jou!

Neem hieronder alvast een kijkje naar de opties die jij interessant vindt.
Kennismaking en bespreking (ver)bouwproject
Wij gaan voor een grondige aanpak. Dan spreekt het voor zich dat we beginnen met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Dit is nodig om alle noden en verwachtingen in kaart te kunnen brengen.

De volledige bouw of verbouwing wordt besproken in grote lijnen, waar er later kan ingegaan worden op details. Jouw project tot een goed einde brengen is namelijk onze prioriteit en daarom is een goede voorbereiding cruciaal.

Dit gesprek doen we het liefst fysiek en wij maken hier ook voldoende tijd voor vrij. Belangrijk om te weten is dat je er nooit te vroeg bij bent want hoe vroeger we in het proces betrokken zijn, hoe meer grip we hebben op het budget.

Gedurende het project komen we nog verschillende keren samen om zeker te zijn dat alles goed verloopt en alle partijen tevreden zijn. Er wordt dan ook tijd gemaakt om in te gaan op details indien nodig en we bespreken dan ook telkens het budget en de planning.
Opstellen van een realistisch totaalbudget
Alles begint met de opmaak van een goed en realistisch budget. Alleen zo ben je goed voorbereidt en kan je met een gerust hart gaan (ver)bouwen. Samen bepalen we je totaalbudget tijdens ons kennismakingsgesprek. Op basis van jouw wensen delen we samen je budget op in categorieën. Heb je voldoende eigen middelen of heb je externe financiering nodig, ook dit bekijken we samen en op welke manier dit mogelijk is.

Voor het opmaken van het budget werken we met vaste categorieën, zo behouden we het overzicht en kunnen we het best alles opvolgen. We nemen ook voldoende marge aangezien onvoorziene kosten of verandering van keuzes tijdens het proces, vaker wel dan niet voorkomen.
Hulp bij het vinden van financiering voor je project
Zijn je eigen middelen niet voldoende voor het realiseren van je droomproject, dan gaan we samen op zoek naar de beste financiering. In de meeste gevallen zal dit een bankkrediet zijn, maar ook hier zijn er tal van verschillen en verlies je snel het overzicht.

Onze hulp bestaat er uit om de verschillende voorstellen die je ontvangt met elkaar te vergelijken. We kijken ook naar de voorwaarden die verbonden zijn aan de kredieten en bepalen zo de totaalkost op de volledige looptijd.
Zoektocht naar de juiste architect
Een goede architect vinden is niet vanzelfsprekend, wij helpen je graag met deze zoektocht. Op basis van je stijl en gewenste bouwmethode, stellen we je een aantal architecten voor uit ons netwerk. Het is dan uiteraard aan jou om met hun een gesprek aan te gaan en zelf te bepalen aan wie je jouw project toevertrouwt. Nadat je hun offertes hebt ontvangen kijken wij deze graag na en adviseren we jou.
Vinden van betrouwbare aannemers
Samenwerken met betrouwbare aannemers is heel belangrijk, daarom gaan wij op zoek naar kwaliteitsvolle vakmannen om jouw project tot een goed einde te brengen. Hoe doen wij dit? Door een grondige analyse, zowel van de cijfers als alle juridische gegevens. Wij proberen zo lokaal mogelijk op zoek te gaan naar meerdere aannemers en zullen altijd hun referenties nagaan. Nadat we hun referenties hebben gecontroleerd vragen we offertes op. Deze gaan we vervolgens grondig vergelijken.

We vinden het ook belangrijk dat je zelf kan kiezen met wie je samenwerkt, daarom zullen wij altijd suggesties doen, maar blijft de eindbeslissing volledig bij jou.

Loopt er tijdens de uitvoering iets mis, dan mag je er op rekenen dat wij er voor jou zijn. Wij werken altijd volledig onafhankelijk en willen dus wat het beste is voor jou. Jij bent onze klant!
Uitgebreid offertes opvragen en vergelijken
Door het aanvragen van meerdere offertes, kan je een goede vergelijking maken om zo zeker te zijn van een correcte prijs. Wij ontzorgen je hier volledig en vragen offertes op voor de nodige werken.

We vergelijken de offertes en kijken ze grondig na om zeker te zijn dat ze volledig zijn. Op deze manier voorkomen we bijkomende onvoorziene kosten en besparen we jouw heel wat tijd. Na onze grondige inspectie van de offertes maken wij een selectie. Deze bespreken we samen en de eindbeslissing die ligt volledig in jouw handen. We doen dit omdat het belangrijk is dat je samen kan werken met aannemers waar je een goed gevoel bij hebt.
Binnenkomende facturen controleren
Bij het ontvangen van facturen van aannemers, mag er niet van uit gegaan worden dat deze correct zijn. Wij zien vaak dat er verschillen zijn tussen factuur en offerte of dat de prijzen en/of eenheden niet correct zijn. Wij nemen de facturen grondig door en leggen de offerte en factuur naast elkaar.

Wij zorgen ervoor dat je enkel juiste facturen betaald! Dit kan je al heel wat geld besparen.

Controle van facturen is belangrijk. Na het ontvangen van alle documenten worden deze telkens toegevoegd in het budgetoverzicht dat met jou gedeeld wordt. Zo behoudt je ten allen tijden het overzicht over jouw uitgaven.

Je facturen zullen allemaal digitaal bewaard worden op 1 locatie waardoor je ze heel makkelijk kan terugvinden, bijvoorbeeld als je ze nodig hebt voor de aanvraag van een schijf van je woonkrediet.
Opvolging en bespreking van het budget
Zoals in het begin al werd aangehaald, starten we met een realistisch budget. Het spreekt voor zich dat dit budget nauwgezet moet worden opgevolgd. Ook dit doen wij voor jou!

Elke nieuwe offerte of factuur wordt toegevoegd aan het overzicht dat je kan raadplegen via je persoonlijke (ver)bouwpagina.

Indien blijkt dat er ergens afgeweken is van het oorspronkelijke budget, bekijken we samen welke impact dit heeft op het project. In elk geval, zoeken we altijd samen naar de beste oplossing om dit in eerste instantie te vermijden, maar ook om dit aan te pakken indien het budget toch overschreden zou worden.

Het budget wordt opgesteld in verschillende categorieën zodat het goed opgevolgd kan worden. We bespreken aan het begin van het project deze categorieën en houden deze methode ook aan voor de opvolging.
Opmaken en opvolging planning
Aannemers juist inplannen, zorgt voor een vlot verloop van de werken. We stellen aan het begin van je project de planning op. We volgen deze planning nauw op zodat alle werken elkaar goed opvolgen. Loopt er toch iets mis, dan staan we je met raad en daad bij en zoeken we samen naar de beste oplossing.

Communicatie is extreem belangrijk tijdens een bouwproces en daarom is het voor ons ook belangrijk om goed samen te werken met de architect. Dankzij een goede samenwerking voorkomen we dat er zaken over het hoofd worden gezien of dat er dubbel werk wordt geleverd.

Je planning kan je altijd raadplegen via je persoonlijke (ver)bouwpagina.
Regelmatige werfbezoeken
Uit het verleden is al gebleken dat een werfbezoek het ideale moment is voor onze klanten om al hun vragen en bezorgdheden te uiten. We overlopen tijdens ons bezoek nog eens het budget en de planning. Graag nemen we zelf ook een kijkje naar de reeds uitgevoerde werken. We vinden het belangrijk om dicht bij het project te staan en bij onze klanten.
Bemiddeling bij geschillen
Je hoort het wel vaker helaas, maar er kan altijd iets mislopen op de werf en dan is de vraag, wie bel je op zo’n moment? Meteen een advocaat inschakelen is misschien niet ideaal, daarom staan wij je in de eerste fase bij en zullen bemiddelen tussen de betrokken partijen.
We bekijken hoe we een aanvaardbare oplossing kunnen vinden en communiceren met alle betrokken partijen.
Altijd bereikbaar
Bij de start van het project, krijg je een persoonlijk nummer waarop wij altijd bereikbaar zijn en je garanderen om je binnen de 24u een antwoord te geven op al je vragen en bezorgdheden.
Komt de aannemer niet opdagen op het afgesproken moment of heb je vragen over bepaalde materialen, wij zijn er voor jou!
Tips & tricks
We bezorgen je tijdens het volledige project allerlei tips & tricks om jou project te doen slagen. Dit gaat van alternatieve materiaalkeuzes tot nieuwe maatregelen die voor jou interessant kunnen zijn.
Wens je duurzaam en energiebesparend te bouwen, ook daar staan we je bij in je keuzes en berekeningen.
Wooncoach & Interieurarchitect
De meeste mensen bouwen maar 1 of 2 keer in hun leven. Dan wil je toch dat het direct goed zit! Daar dient de wooncoach voor. Hij/zij is iemand die luistert naar al je noden en wensen en deze in kaart brengt voor jou. Dit is belangrijk om te vermijden dat je gaat bouwen zonder op voorhand na te denken over wat je echt wil. Aanvullend hierop wordt ook je stijl bepaald door een interieurarchitect zodat je tijdloos kan wonen.

Na een kennismakingsgesprek, wordt er samen een moodboard opgemaakt. Neen, je gaat niet op Pinterest klikken op alles wat je mooi vindt. Samen gaan jullie een moodboard opmaken dat je gevoel en identiteit toont. Zo kan je uitkomen op de stijl die echt bij je past. Van zodra dit duidelijk is, starten we een zoektocht naar materialen die passen binnen jouw authentieke stijl en binnen jouw budget.
Zoektocht naar een goede bouwgrond of te renoveren woning
Je wil gaan (ver)bouwen, maar bent al even op zoek naar de ideale bouwgrond of woning? Wij zoeken met jou mee! We maken voor jou een selectie van mogelijke gronden of panden en geven je tal van tips waar op je moet letten.

De bedoeling is dat je de panden dan zelf bezoekt, maar geen paniek. We overladen je voor het bezoek met heel wat tips en tricks. Zo zorgen we er voor dat je weet waar je op moet letten tijdens het bezoek. Achteraf wordt er opnieuw een selectie gemaakt en bekijken en bezoeken we samen de grond of de woning om zo een correcte inschatting te kunnen geven van het budget.
Download PDF brochure
crossmenu
Julie Haubourdin

Julie Haubourdin

Bouwen Binnen Budget

I will be back soon

Julie Haubourdin

Zit je nog met vragen? Vraag je je af hoe iemand extra inschakelen je toch kosten zal besparen? Nood aan een klankbord? Neem contact op met ons op een van onderstaande kanalen.

chat